« terug naar vorige pagina

Bloedonderzoek

Doel van het onderzoek
Uw arts of praktijkondersteuner verwijst u door voor bloedafname. Hij/zij heeft meer informatie nodig om de werking van uw lichaam te weten. In bloed kunnen we onder andere controleren of organen als hart, nieren of lever goed functioneren of een afwijking vaststellen.

Bloedafname kan door middel van een vingerprik of via de binnenkant van de elleboog (intraveneus). De manier waarop het bij u gebeurt is afhankelijk van het onderzoek dat uw arts aanvraagt.

Voorbereiding
Op verwijzing van uw (huis)arts, specialist of als patiënt van de trombosedienst kunt u voor bloedafname terecht op een locatie bij u in de buurt. Indien het voor u niet mogelijk is om naar een locatie in de buurt te gaan, kan er zo nodig een aanvraag worden gedaan om thuis te laten bloedprikken.

Neemt u wel uw aanvraagformulier en een geldig legitimatiebewijs mee. Voor bepaalde locaties en onderzoeken dient u van tevoren een afspraak te maken.

Houdt u er rekening mee dat u bij bepaalde aanvragen zoals bijvoorbeeld bij het bepalen van het bloedsuikergehalte nuchter dient te zijn.

Het onderzoek
Voor bloedprikken, een urinekweek, een botdichtheidsmeting, een inspanningstest, een fundusfoto etc. kunt u terecht bij de SHL.

Verdere informatie
Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde prikposten bij u in de buurt, kijkt u op de website van SHL.

Careflex zorgcampus
Breda Erasmusweg 34       
ma t/m vr  08.00 – 10.00 uur

Diagnostisch Centrum Star-shl      
St. Ignatiusstraat 4   
ma t/m vr 07.00 – 16.00 uur